De aproape doi ani de zile se află în Republica Moldova, dar vorbește la perfecție limba română. Este înnebunit după sarmalele din frunze de viță de vie și după pelmeni. Este vorba despre Corey Sung, voluntar în Corpul Păcii. Tânărul din Statele Unite ale Americii spune că îi place foarte multă Republica Moldova, oamenii de aici și tot ce înseamnă atitudine.

Corey Sung locuiește în satul Rîșcova, raionul Criuleni. Pentru a putea vorbi așa de bine limba română, tânărului i-a luat doar 10 săptămâni.

Misiunea lui Corey în Republica Moldova este de a ajuta comunitatea care l-a adoptat și împreună cu oamenii din satul Rîșcova, umăr la umăr, să facă schimbările de care au nevoie. Acum lucrează la un proiect de a dezvolta biblioteca din localitate. Și anume, să facă din această instituție să facă un loc pentru toată lumea. Să vină la bibliotecă toate categoriile de vârstă din sat. Mai exact, vrea să facă din această bibliotecă un centru social și comunicațional.

De asemenea, Corey activează la organizația „ECOVISIO” promovând ideile și proiectele eco. Încă un scop al voluntarului este ca până la finele șederii lui în țara noastră, în iulie 2020, să viziteze fiecare raion al Republicii Moldova. Până acum a fost în 13 raioane ale țării. Își dorește să vadă în fiecare zonă cum trăiesc moldovenii.

Comentarii