Cine nu poate să-și permită din punct de vedere al timpului să călătoarească, am decis să vă ofer o destinație care sigur tare demult nu ați fost să o vizitați sau uneori chiar uitați că sunteți la o aruncătură de băț de acest punct de atracție. Vorbesc despre Grădina Zoologică din Chișinău. Locul unde unii vin să se relaxeze admirând animalele și păsările exotice, iar alții nici nu vor să audă de el, pentru că sunt împotriva captivității acestor viețuitoare. Tocmai de aceea, am decis să vă ofer un scurt video și material scris depsre ZOO din Captială și voi deja să trageți concluzia de bază: sunteți pro sau contra vizitării Grădinii Zoologice.

ISTORICUL GRĂDINII ZOOLOGICE

Grădina Zoologică din Chișinău a fost fondată la 9 mai 1978 de către autorităţile locale ale oraşului. Ea este considerată Instituţie Ştiinţifică de Instruire şi Culturalizare. Inițial, Grădina Zoologică număra doar 60 de specii de animale, însă în prezent colecţia instituţiei numără aproape 800 de exemplare, care reprezintă 165 de specii ale faunei de pe toate continentele, cu excepţia Antarctidei, inclusiv animale rare şi ameninţate cu dispariţia, incluse în Cartea Roşie Internaţională, cum ar fi: muflonul european, tigrul bengalez, tharul de Himalaia, leopardul zăpezilor, leul, ţapul cu coarne elicoidale, codalbul, pelicanul creţ, jaguarul negru etc. şi în Cartea Roşie a Republicii Moldova. Spre exemplu aceste specii acvila-destepă, lebăda cîntătoare, lebăda cucuiată, egreta mare, la fel sunt pe cale de dispariție.

ZOO ÎNTINS PE 25 DE HECTARE


Suprafaţa totală a Grădinii Zoologice constituie 25 de hectare. De asemenea, pe teritoriul la ZOO cresc plante rare, pe cale de dispariţie, care se află sub protecţia statului. Când te afli pe teritoriul Grădinii Zoologice ești atras și de lacul pe care plutesc graţios lebede albe, negre sau pelicani. La fiecare pas suntem AVERTIZAȚI că NU avem voie să hrănim animalele și păsările de pe teritoriul Zooparcului.

CÂT COSTĂ VIZITA LA ZOO

Grădina Zoologică din Chișinău este vizitată anual de peste 300 de mii de persoane. Pentru a putea ajunge pe teritoriul Zooparcului adulții trebuie să achite 25 de lei, elevii, studenții și pensionarii scot din buzunar câte 5 lei. Copiii de până la 7 ani intră gratuit. O remarcă: trebuie neapărat să aveți cu vor bani cash, la casa Grădinii Zoologice nu există posibilitate de achitat cu cardul.

Comentarii