Priveliști deosebite pe străzile Chișinăului. Cele mai frumoase magnolii le puteți admira azi nu doar la Grădina Botanica sau Parcul Dendrarium, ci și la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală. În curtea muzeului puteți admira magnolii galbene și magnolii roz – adevărate frumuseți care-ți fură privirile instantaneu.
Magnoliile galbene și roz, care se află pe teritoriul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală devin deja atracții pentru trecători, locuitorii Capitalei, dar și pentru oaspeții orașului. Culorile florilor de magnolie sunt unele deosebite și încântă pe toți cei care doresc să facă fotografii la acești arbori.
Cele două magnolii galbenă și roz au fost plantate în curtea Muzeului în anul 2007 de către o fost angajată a instituției. Este vorba despre Victoria Pciolkin. Acum, administrația muzeului spune că se bucură mereu când copacii înfloresc, iar vizitatorii pot fi atrași și de aceste magnolii deosebite.
Magnolia glabenă crește masiv, conic, în înălțime până la 10-11 m și un diametru de aproximativ de 7-8 m. Este considerată o magnolie galbenă parfumata, mirosul fiind relativ pregnant, florile fiind propice pentru a fi recoltate (tăiate) și păstrate pentru decor și parfum.
Magnolia galbenă se plantează în zona cu soare de dimineață până seara sau parțial soare (dar nu mai mult de jumătate de zi).
Magnolia roz, cunoscută și ca magnolie de primăvară, este o specie de magnolie care provine din China și Japonia. Florile sunt în formă de lalea, cu petale mari și culori variind de la roz la roșu aprins. Florile apar înainte de frunze, în perioada martie-aprilie.
Magnolia roz necesită mult soare sau lumină indirectă, nu este tolerantă la frig sau secetă extremă.
Magnolia ros poate fi cultivată ca pom individual sau în grupuri în grădini sau parcuri. Deci, curtea Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală este locul ideal pentru această magnolie roz.