A venit momentul explorării lanurilor de levănțică din Moldova. Astfel, am început cu lanul de levănțică din Colonița. Privelșitea de poveste se află la o distanță de 7 km de Chișinău. Este foarte ușor de ajuns acolo. La ieșirea din Capitală, din partea sectorului Ciocana.

Lanul de levănțică din Colonița se deosebește de celelalte câmpuri din alte localități ale Republicii Moldova prin faptul că o jumătate de câmp de lavandă este violetă, iar cealaltă jumătate este albă.

Lanul de levănțică din Colonița se întinde pe o suprafață de doar 100 de metri pătrați. Vorbind cu prorpietarul câmpului, acesta mi-a spus că acum această priveliște de lavandă este mai mult pentru a atrage vizitatorii. Și da, am întâlnit o mare de oameni care au venit să-și petreacă timpul liber și să profite de frumusețea mov oferită de levănțică. Unii au venit chiar și cu fotografi personali și au transformat lanul de lavandă într-un adevărat platou de filmare și fotografiere.

Intrarea în acest câmp de levănțică costă 50 de lei, dar dacă sunteți în grupuri mai mari aveți și reduceri la biletul de intrare. Mai mult, direct în lan puteți beneficai de o gamă largă de produse din lavandă: buchetele, săculeți, ulei esențial, aromatizatoare, butași în vazoane sau alte compoziții artistice.

Mai multe găsiți pe pagina lor de facebook.com.

Comentarii