Consolidarea eforturilor consumatorilor și afacerilor locale pentru a încerca să resusciteze economia națională sau, cel puțin, să nu admită un colaps al economiei. În baza acestei formule a luat naștere ideea campaniei „Susținem Afacerile Locale”, condusă de Iulian Bercu.

Această inițiativă are două aspecte majore. Prima direcție, pe termen scurt, este susținerea consumului. Adică, noi încercăm să le spunem oamenilor că cheltuiți acești bani în afacerile care pun la dispoziție locuri de muncă, în afaceri unde lucrează vecini de-ai noștri, prieteni sau chiar rude. A doua direcția a campaniei este încercarea de a promova, în special, la structurile executive și legislative din țară, necesitatea susținerii afacerilor, care sunt principalul furnizor de taxe, impozite și alte plăți de unde bugetarii își ridică salariile.

Referindu-se la afacerea „Run Moldova” pe care o deține Iulian Bercu, pierderile provocate de criza COVID-19 ajung la zeci de mii de euro. Și asta pentru că, asociația pe care o conduce este specializată pe organizare de evenimente sportive, dar încearcă să dezvolte și o direcție a turismului sportiv, în care sportivii moldoveni să poată participa la cele mai frumoase competiții pe plan internațional.

IULIAN BERCU, fondator „RUN MOLDOVA”, inițiatorul campaniei „Susținem Afacerile Locale”

Avem un calendar de vreo 8 evenimente sportive pentru anul viitor, unde deja am rezervat hoteluri, zboruri. O bună parte din rezervări am achitat-o încă de la sfârșitul anului trecut. Și acum tot fiind blocat, toți acești bani sunt un fel de problemă care ne trage înapoi. În condițiile în care nu știi până când va merge această criză, e complicat să spui până unde va ajunge aceast cădere. Cert este fatul că, toți oamenii cu care activez eu sunt foarte receptivi.

Comentarii