Trăim vremuri și timpuri la care trebuie să ne adaptăm și să facem lucrurile așa cum credem că sunt bune pentru noi înșine. Ei bine, am zis să vă povestesc un pic și despre călătoria pe care am făcut-o în România, pentru a mă vaccina contra COVID-19.

foto: calatoriicugust.com

Fiind și cetățean al statului român, atunci când a fost dată undă verde imunizării, m-am înregistrat pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro. Mi-am ales localitatea și tipul de vaccin. Astfel, am fost imediat anunțat că sunt în lista de așteptare și după aproximativ o lună mi-a venit notificarea cu ziua, ora și centrul de vaccinare la care trebuie să mă prezint.

După asta am început pregătirile pentru călătoria spre vaccinul de peste Prut. Se întâmpla la începutul acestei săptămâni, atunci când Republica Moldova mai era inclusă în lista statelor cu risc sporit de infectare cu noul tip de COVID-19. În aceste condiții, am fost nevoit să îmi fac testul la COVID-19. Procedura fost destul de simplă și rapidă, care a costat 800 de lei. Ulterior, cu acest test NEGATIV am pornit la drum.

Pentru a ajunge în România am făcut asigurarea, Cartea Verde și ROVINIETA. În total, 800 de lei.

foto: calatoriicugust.com

Trecere la frontiera moldo-română a fost una ușoară și rapidă. La punctul de trecere vamal de partea Republicii Moldova, verificarea actelor și controlul vamal au durat aproximatvi 4-5 minute.

foto: calatoriicugust.com

La punctul de frontieră al României, toate procedurile au durat practic 15 minute. Vameșul român m-a întrebat dacă am testul anti-COVID și l-am prezentat și m-a întrebat scopul vizitei peste Prut. După aceste aspecte, am fost lăsat să-mi urmez călătoria mai departe.

foto: calatoriicugust.com

Drumul către Iași a fost unul plin de culoare, muzică bună și simțeam un aer de libertate – am reușit să ies, după practic un an, în afara țării.

foto: calatoriicugust.com

După aproape 2 ore de drum, am ajuns la punctul de vaccinare la care eram înregistrat – comuna Belcești, Iași. Eram programat pentru ora 16:00, dar am fost vaccinat la ora 12:30. Și asta, pentru că nu prea era lume, eram câteva persoană – 3 cetățeni din Belcești, și vreo 7 cetățenii basarabeni care dețin cetățenia României.

foto: calatoriicugust.com

Procedura a fost la fel de simplă și rapidă. Am intrat în cabinet, medicii din Belcești erau binevoitori, schițau zâmbete de după mască, am mai stat la vorbe despre cum are loc procesul de imunizare în Republica Moldova, despre scepticismul unora referitor la vaccinare și de ce moldovenii cu cetățenie română preferă să se vaccineze peste Prut.

foto: calatoriicugust.com

Mesajul medicilor din Belcești a fost unul scurt și la obiect: trebuie să ne vaccinăm ca să ne vedem frații cât mai des și să fim despărțiți doar de PRUT, nu și din cauza virusului. Mă așteaptă și la RAPEL :).

Cam asta, pe scurt, a fost călătoria mea spre vaccinul de peste Prut. Simptome ZERO, mă simt bine și ne auzim de BINE și cu voi să explorăm destinații din Republica Moldova, dar și din străinătate.

Comentarii