Premieră pentru călătorii din Republica Moldova, dar și din străinătate care vor să exploreze ținuturile noastre. Va fi lansată SmartGuide – o platformă digitală, care transformă fiecare dispozitiv într-un ghid personal de călătorie, unde fiecare turist devine un adevărat explorator.

Proiectul va sprijini atragerea mai multor turiști să viziteze Moldova, contribuind substanțial la descoperirea meleagurilor pline de istorie și cultură, aidoma cum au fost promovate destinații precum Elveția, Cehia, Singapore, Kârgâzstan, și altele.

La momentul actual, platforma deține peste 500 de destinații și este utilizată de aproximativ o jumătate de milion de călători, astfel Republica Moldova are oportunitatea să fie recunoscută pe o platformă internațională cu o vizibilitate extraordinară. Acesta va sprijini dezvoltarea turismului durabil, inspirând turiștii să exploreze ținuturi mai puțin cunoscute, astfel îmbogățindu-i cu povești de la cei mai primitori ghizi locali.

De asemenea, SmartGuide încadrează 500 de ghizi într-o singură aplicație, tururi audio ghidate, hărți offline și itinerarii, unde fiecare explorator poate asculta povești captivante în timp ce admiră drumețiile – un ghid în mai multe limbi audio și text. Călătorii se bucură mai mult de vizita lor: explorează în ritm propriu, fără mulțime; obține recomandări personalizate, și află mai multe ascultând.

În cazul în care doriți să faceți parte dintr-o aplicație globală unde sunt peste 500.000 de călători conectați, fiecare dintre voi este îndemnat să aplice și să trimiteți conținut pentru SmartGuide: fotografii calitative, video și text despre locație în română și engleză, iar cei mai inspirați pot chiar înregistra audio informația despre locație, care la fel va fi parte din aplicație. Totodată, pentru utilizarea strategică a aplicației de către destinații se vor desfășura două training-uri cu specialiști internaționali pentru promovarea locațiilor turistice, facilitând integrarea ghidului pe site-ul vostru.

Pentru a afla mai multe informații despre succesul platformei digitală SmartGuide, puteți accesa: https://www.smart-guide.org/ .

Iar formularul de înregistrare, îl puteți accesa aici:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdeN9Yv6NtgukYBQaxh-4vovFD2RbkF60zUeBmtXhgHHul_og/viewform?usp=sf_link

Proiectul SmartGuide este implementat de Agenția de Investiții/Invest Moldova Agency, Ministerul Culturii al Republicii Moldova și partenerul secundar ANTREC Moldova, prin susținerea UNDP Cehia.

Comentarii