Toamna a început la „Cămara Fest” cu un târg plin de produse locale și lucruri utile pentru fiecare consumator. Roadele bogate ale sezonului și-au găsit și-n acest weekend „proprietarii”. Și asta deoarece, producătorii autohtoni au grijă să vă bucure cu cele mai proaspete și autentice produse strânse și prelucrate cu atâta dibăcie și de drag pentru voi – consumatorii zilnici.

La acest sfârșit de săptămână, zeci de producători locali au avut grijă să iei acasă cele mai dulci fructe, cele mai gustoase legume, vinuri mari de la crame mici, brânzeturi și cașcavaluri speciale și multe alte bunătăți.

foto: calatoriicugust.com

Lucia Ușurelu a venit la „Cămara Fest”să aducă sănătate tuturor care vor să-și pregătescă imunitatea, să-și pregătească organismul pentru iarnă. Gama de ceaiuri naturale „Principesa Diana” propune consumatorilor un mix sănătos din plante crescute și cultivate cu multă dragoste și grijă.

foto: calatoriicugust.com

Lucia Ușurelu: „Avem mixuri din ceaiuri, avem mixuri din plante, care ajută pentru starea de bine, în primul rând. Pentru sănătate, energizare și calmare, pentru toate tipurile de afecțiuni pe care pot să le aibă oamenii. Noi avem o plantație și cultivăm plantele, nu le colectăm de unde nu cunoaștem locurile. Suntem mândri pentru afacerea pe care am pornit-o și avem nevoie de suportul cumpărătorilor să accepte produsele care sunt pregătite pentru el. Denumirea noastră “Princepesa Diana” a fost aleasă nu întâmplător, e în cinstea fiicei noastre.

foto: calatoriicugust.com

Am lansat afacerea în 2019, când fiica noastră era peste hotare și am pornit-o cu suportul statului. Produsele actuale le-am lansat recent și suntem așa mai aproape de cumpărători. Ceaiurile sunt un produs care este consumat și ocupă locul doi după apă. Și dacă pe piață avem o varietate de ceaiuri și străine, dar știința recomandă să consumăm ceaiurile din plantele locale, care au un efect mai mare și se asimilează mai bine de organism. Avem în echipa noastră un nutriționist, specialist care știe exact ce fel de plante pot fi mixate și cum ele pot fi combinate. Și tocmai de asta, noi suntem siguri că rețele sunt corecte și benefice pentru fiecare care are o afecțione și apoi le folosește.”

foto: calatoriicugust.com

Vladlena Gârleanu vine deja de un an de zile la “Cămara Fest” cu jucării împletite manual, dar și alte lucruri realizate din din silicon dens, hipoalergenic, moale și plăcut la atingere.

foto: calatoriicugust.com

Vladlena Gârleanu: „Jucăriile mele sunt foarte ecologice, ele ușor se spală, chiar se pot pune și în mașina de spălat rufe. Prețul jucăriilor ajunge de la 100 de lei până la 600 de lei. Prețul se stabilește în funcție din ce material este făcută jucăria și cât timp îmi ia pentru realizarea ei.”

foto: calatoriicugust.com

Ina Motrescu, de 11 ani confecționează bijuterii din porțelan rece. Și în acest weekend, Ina a venit tocmai din Bălți pentru a-și vinde lucrările.

foto: calatoriicugust.com

Ina Motrescu: „Am venit cu lucrări din porțelan rece. Am inelușe, cercei, practic toată gama de bijuterii, broșe. Proțelanul rece e o varietate a ceramicii, e lut polimeric, doar că un pic diferă tehnologia de preparare. De 11 ani am experiență în domeniu. Lucrările mele valorează de la 70 de lei la 400 de lei. În primul rând, fiecare meșter are prorpiul stil de lucru. Nu simt concurența atât de mare, eu vin cu ceva nou, pentru că stilul meu nu l-am văzut și în altă parte. Atât timp cât am cerere și mă bucur de solicitări de vânzări atât timp confecționez și merg înainte. Audiența mai mult este orientată spre Chișinău, ținând cont că în zonele rurale nu prea se poartă bijuterii. Accesoriile mele sunt purtate de un public mai elevat, care lucrează la birouri, tocmai de aceea sunt vânzări mai aproape de Chișinău. Porțelanul îl produc eu, adică toată lucreare o realizez eu de la zero. În cea mai mare parte mă inspiră oamenii care vin la un târg sau la un festival și când văd energiile, ochii ăștia inspirați sau când vin cu aprecieri – asta e cea mai mare sursă de inspirație.”

foto: calatoriicugust.com
foto: calatoriicugust.com
foto: calatoriicugust.com

Petru Racu, de formație fotbalist, este o prezență constantă la târgurile „Cămara Fest”. Fostul internaţional moldovean propune consumatorilor uleiuri vegetale presate la rece.

Petru Racu: „Am venit la Cămara Fest cu uleiuri presate la rece, cu diferite semințe; in, dovleac, armurariu, chimen negru, care au o mulțime de beneficii pentru sănătate. La fel am venit și cu pâine din făină in, cânepă integrală, pe bază de maya naturală. De asemenea, avem o diversitate de uleiuri, zece tipuri de uleiuri. Avem uleiuri cu scopuri terapeutice. Spre exemple, cel de armurariu este benefic pentru sănătatea ficatului. Deja, uleiurile de in și dovleac, miez de nucă sau susan au un gust și aromă specifice. Se utilizează în terciuri, salate, smoothe-uri.”

foto: facebook.com/vegetal

Sunt doar câțiva producători locali, care vă propun produse autentice sută la sută. Călătoriicugust.com vă va prezenta pe parcurs și alți participanți ai târgului Cămara Fest, pentru a vedea oferta de produse locale.

foto: calatoriicugust.com
foto: calatoriicugust.com
foto: calatoriicugust.com

Iarmarocul „Cămara Fest” este organizat de EUROCIVIS – Asociația femeilor din agricultura și turismul Republicii Moldova.

Calatoriicugust.com este partener media al târgurilor „Cămara Fest”. Urmăriți paginile noastre de facebook și instagram și veți afla mai multe detalii de la iarmaroc.

Comentarii