Cea mai mare sărbătoare și unica zi națională din lume dedicată Vinului Moldovei și tradițiilor noastre în vinificație, va avea loc în primul weekend al lunii octombrie, pe 7 și 8 octombrie. Tradițional, evenimentul se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale.

Cea de-a XXII-a ediție a Zilei Naționale a Vinului va aduna 90 de vinificatori, reuniți sub umbrelă brandului vinicol de țară „Vinul Moldovei”, care își vor prezenta cu mândrie creațiile: vinurile consacrate, care le-au adus medalii la competițiile internaționale, vinuri din noua roadă și noi lansări.

Evenimentul are loc în contextul celei de-a zecea aniversări de la lansarea brandului vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” („Wine of Moldova. A legend alive”), pe plan internațional.

Astfel, cea de-a XXII-a ediție devine un manifest al determinării de a continua pe drumul excelenței și o ocazie specială de a celebra succesele revoluționare ale Vinului Moldovei, pe scena globală.

Ziua Națională a Vinului va fi o sinteză a rezultatelor muncii viticultorilor și vinificatorilor din ultimii zece ani și a momentelor cheie, care au consolidat poziția țării noastre pe harta vinicolă mondială și care au definit Vinul Moldovei ca fiind cel mai reprezentativ Ambasador al Moldovei în lumea întreagă.

Ziua Națională a Vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, cu suportul partenerului strategic USAID Moldova, prin Proiectul de Competitivitate și Reziliență Rurală.

Mai multe detalii și informații suplimentare despre Ziua Națională a Vinului vor fi disponibile pe pagina wineday.wineofmoldova.com și pagina de Facebook Wine of Moldova.

Comentarii