După lanurile de mac, flori de trandafiri și cele de levănțică, o altă atracție pentru moldovenii care vor să iasă din casă și să evadeze din cotidian sunt și câmpurile de SALVIE. 

Astfel, în ultimele zile lanurile de salvie au fost luate cu asalt de conaționalii noștri. Pe această perioadă toridă poți să savurezi și tu din priveliștea oferită de natură ori la răsărit sau la apus.

Primul lan de salvie îl găsești practic la doi pași de Capitală. Terenul este amplasat chiar la ieșire din sectorul Ciocana al Chișinăului, la intrarea în localitatea Tohatin.

 

Al doilea câmp de salvie îl găsești în Cobusca Nouă. Un indicator după care poți să dai de acest lan sunt trei turbine eoliene, care se văd de la depărtare.

Al treila lan de salvie se găsește în satul Cimișeni, raionul Criuleni.

Pe lângă faptul că poți să faci niște fotografii de excepție și cu impact pe rețelele de socializare, îți dau și informații utile despre această plantă. Astfel, salvia are de obicei frunzele gri-verde și florile de un albastru violet, însă poate avea și flori roz. Există și salvie de culoare aurie.

 

Salvia era considerată sacră în antichitate și este un excelent medicament. Datorită conţinutului său bogat în vitamine, salvia este considerată drept o plantă miraculoasă cu proprietăţi tămăduitoare. Conţine un complex de vitamine, printre vitamina A, B, vitamina C, minerale precum calciu, potasiu, magneziu, fier, zinc şi sodiu, fiind un adevărat izvor de substanţe folositoare organismului.

Comentarii