Santa Cruz este Capitala insulei Tenerife – insula eternii primăveri. O adevărată oază de liniște, este orașul amplasat între golful care îi poartă numele și masivul Anaga. Orașul găzduiește unul dintre cele mai mari carnavaluri din lume. Mii de oameni ies pe străzi în fiecare an timp de peste o săptămână, în formații de dans locale care dansează pe ritmuri din Caraibe sau muzică electronică și joacă jocuri de noroc toată noaptea. Acesta este considerat al doilea cel mai mare carnaval din lume, după Rio de Jainero. Din păcate nu am nimerit în timpul carnavalului, dar nu regret nicio secundă, pentru că am descoperit orașul Santa Cruz din punct de vedere arhitectural, natural și gastronomic.

Santa Cruz este considerat un oraș cu ISTORIE, un oraș cu VIITOR. Odată ce ajungi aici te cucersc pietonalele. În jur de ora 11.00, practic pe nimeni nu întâlnești și asta că spaniolilor le place mult să doarmă.

Un punct de atracție turistică foarte important este „Castillo de San Cristobal” – a fost prima fortificare științifică a insulei Tenerife și una dintre cele mai vechi construcții din Santa Cruz.

O altă atracție turistică a inimei insulei Tenerife este „Tenerife Espacio de las artes” – un muzeu super modern și care te lasă mască prin frumusețea, spațialitatea și grandoarea acestuia. Opere de artă futuriste, în această primăvară, sunt cartea de vizită a acestui spațiu.

„Tenerife Espacio de las artes” întrunește muzeul, biblioteca publică a orașului și un magazin de suveniruri.

Dacă ajungi la Santa Cruz, neapărat trebuie să vizitezi BAZARUL sau „Mercado de Nvestra Senora de Africa” – un loc minunat pentru a face un popas. Aici găsești fructele și legumele locului.

De asemenea, dulciurile lor sunt minunate. Mi-a atras atenția un tip de biscuite local, care se numește „SUELAS” – un fel de turtă dulce – și care costă nici mai mult, nici mai puțin de 1 euro.

După ce faci un tur al bazarului, tot aici ai posibilitatea să te oprești și să savurezi un pahar de vin local. Te servesc destul de repede și calitativ, iar tu rămâi mulțumit. Pentru 2 pahare de vin alb și un platou mediu de crudități, am achitat 8 euro.

Santa Cruz se poate mândri și cu Grădina Botanică „Palmetum”, care are peste 2000 de specii de plante tropicale și subtropicale din întreaga lume, remarcându-se în mod deosebit familia de palmieri cu peste 400 de specii, ceea ce o face una dintre cele mai remarcabile colecții din lume. Palmetum este singura grădină montană de pe coasta capitalei Santa Cruz și oferă priveliști impresionante asupra orașului, a mării și a lanțului de munți Anaga, în timp ce te plimbi prin împrejurimile luxuriante ale vegetației, lacurilor și cascadelor.

ATENIȚIE: În Santa Cruz toate locurile de parcare sunt GRATUITE, în orice vreme a zilei, dar problema este că nu prea găsești acel loc de parking. Doar dacă ai un pic de noroc sau stai la vânat locul de parking poți staționa pe mai mult timp la Santa Cruz. 

Nu uita: Călătorește cu Gust!

Comentarii