Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, Secția raională Cultură a Consiliului raional Rezina, Primăria comunei Lalova și Pensiunea MUZE, pe data de 26 august 2023, între orele 11:00-17:00, vă invită să fiți alături de noi la ediția a doua a ,,Festivalului Legendelor”, care se va desfășura la Filiala MNEIN Complexul Muzeal „Țipova-Saharna” din s. Țipova, com. Lalova, raionul Rezina.

Evenimentul va fi însoțit de un spectacol cultural-artistic, unde vor evolua ansambluri din raionul Rezina. Tradițional se va desfășura târgul meșterilor populari și a producătorilor locali, care vor etala produse meșteșugărești, produse agricole și gastronomice.

Publicul vizitator va avea posibilitatea să participe la ateliere de țesut, la concurs de pictură și alte activități distractive pentru copii. De asemenea vor fi organizate ghidaje teatralizate pe traseele importante ale Complexului rupestru, cu prezentarea secvențelor din legendele locului.

Evenimentul are drept scop conservarea, promovarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial, pentru a stimula coeziunea socială, dezvoltarea economică și sustenabilitatea ecologică din zona Țipova, precum și valorificarea patrimoniului natural a raionului Rezina.

Călătorii cu Gust este partener media al evenimentului.

Comentarii