În acest weekend, 20-21 aprilie 2024, zeci de producători din întreaga țără vă dau întâlnire la o nouă ediție a târgului „Cămara Fest”. Sunteți așteptați să descoperiți produse autentice și sănătoase.

foto: Călătorii cu Gust

Am vorbit cu mai mulți producători locali care vor fi prezenți și la acest sfârșit de săptămână la „Cămara Fest” să ne dea câteva motive de ce ar trebui să venim să ne facem plinul cu bunătăți made in Moldova.

foto: Călătorii cu Gust

Diana Crudu, organizatoarea târgului „Cămara Fest”: „Este unul din puținele evenimente care nu acceptă să facă compromisuri în materie de participanți. Printre noi nu există precupeți, doar producători. Nu acceptăm sub nicio formă produse de import, chiar dacă importatorii insistă că au cel mai bun ulei de măsline sau feta grecească. Avem reprezentanți din toate etniile, producători romi, găgauzi, ruși, români, bulgari, ucraineni și din regiunea transnistreană. Nu am făcut niciodată segregare pe criterii de etnie. Unii din ei au învățat cu noi limba română. Nu acceptăm producători mari care încearcă să pună presiune pe noi. Este o platformă care sprijină pe cei mici. Am vizitat aproape toate secțiile de producere ca să ne convingem de condițiile sanitare în care sunt produse celor prezenți la târg. Am fost plăcut surprinși de curățenia din ele și condițiile de păstrare. Timp de 5 ani nu am avut nicio reclamație cu privire la calitatea produselor de origine animala sau cazuri de intoxicare cu nitrați de la fructe sau legume. Nu acceptăm producători care nu dispun de certificare fito-sanitare. Ținem la reputația evenimentelor noastre foarte mult și nu ne permitem luxul unui scandal cu produse neconforme. Punem accent pe sprijinirea producătorilor, dar niciodată în detrimentul sănătății consumatorilor.

Galina Lefter, producătoare de legume: „Cămara Fest este târgul unde găsiți cele mai gustoase, cele mai sănătoase și cele mai frumoase produse. Toate produsele sunt 100% autohtone fără intermediari. Aici o să puteți afla multe istorii de afaceri foarte faine. Dacă fiecare din noi ar procura autohton vom creste PIB-ul țării, vom oferi mai multe locuri de muncă la noi acasă. Vizitând și susținând producătorii de la Cămara Fest, le dați un imbold mare de a face lucruri mai faine, mai delicioase. Știți că făina, uleiul… legume, pâinea, carnea, brânză, vinurile, sucurile naturale, laptele, cașcavalul, mierea, fructele, pe care le mănâncați supermarketurile nu le produc… Producatorii de la Cămara Fest lucrează în frig… căldură, din zori și până noapte pentru a avea aceste produse în farfurie. Fără fermier, legumicultori, crescător de vite, apicultor și crescători de ovine, brutari, vinificatori excelenti… nu suntem nimic… Sectorul primar ne privește pe toți. E timpul să ne trezim TOȚI azi, căci mâine va fi prea târziu.”

Petru Racu, vegetal.md: „Consumatorul trebuie să vină la Cămara Fest, pentru că are contact direct cu producătorul. Cumpărătorul are posibilitatea să resimtă atmosfera magică a familiei producătorilor.”

Petru Sacara, proprietar Apis Sacara: „Cămara Fest este ce mai mare comunitate de producători autohtoni cu cele mai sănătoase și gustoase produse. Pentru a avea pe masă bucatele din mâna celor care au semănat și au cutreierat, pentru a avea pe masă mierea de la oameni care iubesc și cu mare grijă cresc albinuțele în zone curate ale Moldovei. Pentru a gusta o carne care este crescută nu care este printată. Pentru a se bucura împreună cu cei care produc!”

Mariana Zabrian, producătoare: „Eu zic că aici oamenii găsesc produse de calitate, pe când în market nu le găsești pe toate. Pentru că ne sustin necontenit, fiindcă dacă nu ne-ar fi susținut cu încetul am dispărea. Eu personal nu am acces în magazine, findcă aproape în fiecare market pregătesc produsele lor, doar că e diferența dintre cer și pământ. Produsul pe care îl ofer eu e autentic.”

Așadar, în weekendul 20-21 aprilie, „Cămara Fest” va avea loc pe esplanada Parcului „Alunelul” din sectorul Buiucani al Capitalei. Aici veți găsi o varietate de produse delicioase, de la brânzeturi și mezeluri, până la miere și dulcețuri, pâine proaspătă și multe altele. Alături de produsele de calitate, vei putea savura și băuturi autentice locale precum sucuri proaspete și vinuri locale.

foto: Călătorii cu Gust

Târgul este organizat de EUROCIVIS – Asociația femeilor din agricultura și turismul Republicii Moldova.

Calatoriicugust.com este partener media al târgurilor „Cămara Fest”. Urmăriți paginile noastre de facebook și instagram și veți afla mai multe detalii de la iarmaroc.

Comentarii