Cașcavalurile care au cucerit cele mai pretențioase gusturi din lume sunt produse de Ferma familiei Chiriac din Taraclia și pot fi găsite la târgurile „Cămara Fest”.

Calitatea cașcavalurilor făcute de familia Chiriac a fost demonstrată chiar și la expoziția internațională de cașcavaluri – Mondial du Fromage, organizată la Tours, Franța. Micii producători din sudul Republicii Moldova au revenit acasă cu două medalii – una de bronz și una de argint. Iar azi încântă papilele ustative ale consumatorului local.

foto: calatoriicugust.com. Familia Chiriac

La ediția din weekend-ul de pe 25 și 26 noiembrie, familia Chiriac vă așteaptă să veniți. Să degustați cașcavalurile din Taraclia și să-i susțineți prin procurarea diverselor tipuri de cașcaval.

foto: calatoriicugust.com
foto: calatoriicugust.com

Și dacă suntem pe final de toamnă, Galina Lefter, producător autohton de legume, pune la dispoziția tuturor o gamă variată de legume proaspete, dar și conserve ori alte tipuri de produse din legume. Doar la ea găsiți legume marinate în vin, dulceață din ardei cu gutui, vânătă împănată sau adjică din ardei iuți cu ierburi aromate. Prețul acestora pornește de la 50 de lei și poate ajunge la 90 de lei.

foto: calatoriicugust.com
foto: calatoriicugust.com
foto: calatoriicugust.com

Galina Lefter a venit și cu un mesaj către toți consumatorii: “Pentru cosumatorii din orașul Chișinău și nu doar – îi invităm la târguri să suțină producătorii locali, deoarece numai ei pot să ne susțină, iar dacă nu o să ne susțină ei, noi la un moment dat vom lăsa mâinile în jos și vom renunța la cultivarea produselor autohtone.”  

foto: calatoriicugust.com. Galina LETFER

Tradițional la „Cămara Fest”, Mariana Zabrian vine cu renumita baba neagră – desert pregătit pe vatră, după o rețetă a străbunicilor.

foto: calatoriicugust.com. Mariana Zabrian

Gustul e unul fenomenal. Odată ce încerci baba neagră a Marianei, cu siguranță revii de fiecare dată și își dorești să suplinești stocul personal de deserturi by Mariana Zabrian. Mai mult, la ea găsești și alte tipuri de dulciuri sănătoase, cum ar fi: baba albă cu vișinău, torturi, biscuiți.

foto: calatoriicugust.com
foto: calatoriicugust.com

La iarmarocul „Cămara Fest” găsești și pâinea cea de toate zilele produsă de Casa Tihon. Pâinea este făcută din făina integrală care este măcinată la Moara de piatră. De asemenea, Casa Tihon vine la „Cămara Fest” pe 25 și 26 noiembrie și produse de patiserie, care îți readuce aminte de gustul natural, de altădată.

foto: calatoriicugust.com
foto: calatoriicugust.com
foto: calatoriicugust.com

Precizăm că, organizatoarea târgurilor „Cămara Fest”, Diana Crudu, a declarat pentru calatoriicugust.com că aceste iarmaroace rămân locul în care micul producător autohton poate aduce el însuși fără intermediere cele mai bune produse crescute cu multă grijă.

Târgul este organizat de EUROCIVIS – Asociația femeilor din agricultura și turismul Republicii Moldova.

Calatoriicugust.com este partener media al târgurilor „Cămara Fest”. Urmăriți paginile noastre de facebook și instagram și veți afla mai multe detalii de la iarmaroc.

P.S.: „Ajută-ți ȚARA, cumpără LOCAL”: Susține producătorii autohtoni și promovează calitatea „made in Moldova”. Mai multe citești mai jos:

Comentarii