Spania este renumită prin multe: orașe fabuloase, monumente istorice de neprețuit și locuri istorice feerice. O altă carte de vizită a Spaniei este și SANGRIA și PAELLA – două elemente-cheie, după mine.

Fiind pe Tenerife pot spune cu certitudine că am băut cea mai bună sangria pe care am băut-o în alte locuri ale Spaniei. Această băutură mirifică am găsit-o la restaurantul MANIA.

Am ales din meniul MANIA două tipuri de sangria: una albă, adică Sangria de Champan și cealaltă roșie, adică Sangria de vino. Pe lângă faptul că au un gust deosebit, nemaipomenită este și maniera de servire a sangriei.

Astfel, pentru două sangria am achitat 15.44 euro:

  • Sangria de Champan – 7,75 euro
  • Sangria de vino – 6,75 euro

Deliciile locale

Și cum dictează cutumele deservirii în localuri. Nelipsite sunt și TAPAS pentru aceste băuturi. Am ales bruschete simple, doar cu roșii, dar cu un gust deosebit. Un alt deliciu au fost tradiționalii și renumiții pimentos de padron – ardei mici verzi și aruncați în uleiul încins și presărați cu flor de sal.

După ce te delectezi cu asemenea bunătăți vine timpul numai bun să stai pe plajă. Ei bine, pe Tenerife poți să te odihnești toată ziua, spre exemplu la Playas de las Americas. Pe plajă de nisip doar cu 6 euro poți închiria pentru toată ziua un șezlong.

panou informativ plaja

Ai făcut băi de soare, te-ai relaxat așa cum scrie cartea. Seara este timpul perfect pentru a explora din nou deliciile culinare ale insulei Tenerife. Înainte de masa principală poți servi din nou pimentos de padron, vin alb – vinul casei al restaurantului MANIA, măsline, piept de pui, dar și calmari.

Iar acest tip de meniu delicios și el, pentru două persoane costă puțin peste 50 de euro.

Seara pe insula Tenerife o poți încheia cu un mare succes cu o paella și cu un vin roșu „Coto de Imaz” din 2008.

Astfel, o seară pe Tenerife poți să o termini frumos la un apus boemic.

Nu uita: călătorește cu gust.


Comentarii