Orice sătuc sau oraș din Franța au farmecul lor. Nici satul La Brée les Bains nu este o excepție. Atracția satului este piața locală, care se face în fiecare dimineață. De aici oamenii pot să-și cumpere orice și oricât. Despre piață am scris aici. Revedeți, merită.

Un lucru interesant ca La Brée les Bains are doar câteva cafenele și baruri. Iar când spun câteva, atunci spun că sunt 3 la număr – restaurante/baruri/cafenele și 2 la număr – boulangeries.

O să vă povestesc despre Odiseea – un local tipic franțuzesc, de la sat. Foarte autentic. Meniul NU este variat. “Vedetele” meniulului sunt midiile și renumitele crepes. Midiile sunt preparate în mai multe feluri. Toate, însă delicioase.

Vă rog să mă credeţi pe cuvânt, iar dacă nu, atunci nu aveți decât sa ajungeți acolo și să gustaţi. Midiile sunt asezonate cu un vin local. De regulă alb sau rose.

După ce ai mâncat “plat principale”, a venit timpul ca ODISEEA să îți propună desertul casei: crêpes. În meniu sunt peste 15 feluri de clătite. Eu mi-am ales cu ciocolată și însoțită cu o bula de ciocolată. Am gustat o clătită “flambe” – ceea ce ar însemna că ai parte și de un show de foc, odată ce ai comandat acest gen de crepes.

Asta nu este tot: ODISEEA, aproape în fiecare seară, pregătește show-uri muzicale LIVE. Vin cântăreți de prin zonă și întrețin atmosfera. Spre deliciul localnicilor și al turiștilor.

Nu ezita, #simte călătoriile cu gust. Merită.

Comentarii