Barcelona

O aventură la Barcelona – un adevărat regal al impresiilor și emoțiilor pozitive. Cu bani puțini poți petrece un city break de excepție în orașul de pe insula Iberică – Barcelona. Clădiri istorice unice prin stilul și arhitectura lor, străduțe pline de sens și istorie, muzee de tot soiul: de la Muzeul Istoriei, la Muzeul Eroticii. Nu poți trece pe alături nici pe lână renumitele piețe ale Barcelonei, considerate unele dintre cele mai furmoase și atragătoare din întreaga lume. Numărul vizitatorilor anual o demonstrează.

Plajele – adevărate furnicare, iar pistele pentru bicicliști și alergători sunt ca “Biblia” – toți trebuie să le cunoască și să nu încerce să le încalce. Mai jos voi încerca să îți arăt fața mai puțin cunoscută a Barcelonei, locuri poate pe care nu știai că există în afarp de Sagrada Familia, Casa Battlo sau Parcul Guell – capodopere create de Antonio Gaudi. 

Urmează-mă prin Barcelona

Voi începe cu renumita stradă La Rambla. Bulevardul unește Placa de Catalunya. Strada aglomerată este populară atât în rândul turiștilor, cât și printre localnici. Partea de mijloc a Ramblei este destinată, exclusiv, pentu pietoni. Tarabe cu tot felul de lucruri și suveniruri, standuri cu flori, dar și artiști ambulanți care fac spectacol 24/24. Traficul se desfășoară pe ambele sensuri ale străzii. 

Plimbându-vă pe La Rambla treceți neapărat pe la piața La Boqueria

Pe Rambla o vei întâlni și pe Marlyn Monroe, care te va ademeni de la balcon să intri la ea în vizită: la Muzeul Eroticii

La Rambla puteți ajunge cu Metroul de la stațiile: Catalunya, Liceu sau Drassanes. Un bilet la metrou costă 2,40 euro


Catedrala La Seu

Cunoscută sub numele de La Seu, această catedrală superbă din centrul Barcelonei, dedicată astăzi Sfintei Eulàlia, datează încă din anul 1298 și este centrul spiritual al orașului. Din punct de vedere arhitectonic, este un amestec între stilurile gotice, baroce și romanice, o imixtiune cauzată de repetatele reconstrucții și restaurări efectuate de-a lungul secolelor.


Fiind în Barcelona nu ai dreptul să eviți reședința renumitei cântărețe de operă – Montserrat Caballé

Churros cu ciocolată – deliciul care îți lasă gura apă

Orașul de pe insula Iberică este renumit nu doar prin muzee și piețe inedite, dar și prin churros cu ciocolată. Aceste delicii le poți găsi prin toată Barcelona. Eu am dat pentru o porție de churros cu ciocolată 3 euro.

După ce ai savurat o porție de churros e timpul numai bun să dai o raită prin oraș pe două roți. Aici pistele pentru cilciști sunt bine puse la punct, stațiile pentru biciclete la fel. Sunt chiar și puncte de închirierea a bicicletelor amplasate la îndemna oricui.

Piața de vechituri – o atracție nu doar pentru localnici, dar și pentru turiști


După o promenadă pe străzile Barcelonei uremează o porție de TAPAS

Croquetas, creveți, pimientos de padrones și un vin alb de milioane – în jur de 45 de euro pentru două persoane.


Sportul, la ordinea de zi la Barcelona

Oamenii din Barcelona se știe că sunt mereu în mișcare, de aceea sunt o groază de magazine și buticuri specializate. Spre exemplu: Surf House – un loc amplasat pe Barceloneta și care se bucură de popularitate.

Joggingul este în vogă pe Barceloneta

Și eu nu am ezitat să fac sport la Barcelona, la fiecare oră de 5:30 dimineața


Mercat del Encants Barcelona – un fel de Piața Second-Hand de la Chișinău

Pe străzile Barcelonei am găsit cea mai tare bucătărie de ciocolată. Un regat al celor care iubesc ciocolată de toate tipurile.

Trebuie neapărat să treceți pe la #chok – the chocolate kitchen.

Călătoriți cu gust

Comentarii