Revista elvețiană „TakeOff” dedicată exclusiv destinațiilor turistice din întreaga lume a dedicat două pagini și Republicii Moldova, alături de Polonia, Finlanda, Italia, Turcia sau chiar Africa.

Titlul articolul sună astfel: „Moldavie – le charme discret” și este semnat de Virginia Aubert. Descrierea despre Republica Moldova începe cam așa: „Situată între Ucraina și România, Moldova este o țară mică, încă puțin cunoscută prin șarmul autentic, care seduce prin peisajele ei, căldura localnicilor și prin vinurile sale care au o reputație enormă.”

În articolul despre Moldova se mai spune că arhitectura sovietică a lăsat urme adânci în încrustarea imaginii Republicii Moldova. Este pomenită clădirea „ROMAȘCA” care a fost construită între anii 1978 – 1984, și, potrivit autoarei, este cunoscut acest edificiu prin faptul că are forma unei flori.

Nu sunt uitate parcurile din Chișinău, Aleea Clasicilor. Iar dacă ieși din Chișinău, potrivit articolului dedicat Moldovei, curioșii vizitatori pot descoperi mănăstirea Hâncu sau podul construi de Eiffel, deschis oficial în anul 1877, și care leagă Republica Moldova de România.

Natura Moldovei este un adevărat paradis: lacurile Beleu și Manta, din sudul țării, dar și renumiții Codri fac din pământul nostru niște cărți emblematice.

Autoarea își încheie articolul prin faptul că niciun vizitator, turist sau localnic nu poate să treacă cu vederea și o altă bogăție a Moldovei – vinăriile. Este dat exemplul cramei Mileștii Mici, aflată la 20 de km distanță de Capitală. Impresionante este orășeul subteran al Cramei care are 2 milioane și jumătate de sticle de vin de colecție.

Comentarii