Satul Văleni, raionul Cahul, a fost desemnat marele câștigător al distincției speciale „Destinația Anului în Republica Moldova”, iar Lunca Prutului de Jos fiind premiată la categoria „Cea mai bună promovare”, obținând locul II.

Aprecierea a fost dată în cadrul competiției „Destinația Anului”, la care Republica Moldova a participat pentru prima oară. Astfel, unitățile turistice de la noi din țară au avut oportunitatea de a fi prezente și de a concura în cadrul competiției alături de destinațiile de reper din România.

În urma celei de-a doua etape de jurizare, satul Valeni, raionu Cahul, a fost desemnat marele câștigător al distincției speciale „Destinația Anului în Republica Moldova”, iar Lunca Prutului de Jos fiind distinsă la categoria „Cea mai bună promovare” cu locul II.

Precizăm că, Republica Moldova a intrat în finala concursului „Destinația Anului” cu șapte puncte şi atracții turistice. Este vorba despre:

✅ Regiuni Eco-turistice: Rezervatia Naturala Plaiul Fagului, r. Ungheni;

✅ Sat de poveste: Satul Valeni, raionul Cahul;

✅ Orașe care inspiră: Chișinău – capitala turistică a Moldovei;

✅ Atracții cultural-educative: Complexul Muzeal „Țipova-Saharna”, Rezina și Manastirea Capriana, r. Strășeni;

✅ Cazări epice – boutique: Pensiunea „La Tudora”, r. Ștefan Vodă

✅ Tărâmuri cu tradiție și istorie: raionul Soroca.

Totodată, a fost organizată Conferința Internațională „Destinații Vizionare”, dedicată marketingului de destinație, în cadrul căreia, reprezentații Ministerului Culturii de la Chișinău și Oficiul Național al Turismului al Republicii, au discutat despre misiunea, structura și finanțarea IP ONT, care reprezintă un instrument de marketing și promovare a țării.

foto: facebook.com/Oficiul Național al Turismului al Republicii Moldova

Participarea la cele două evenimente de la București contribuie substanțial la creșterea vizibilității Republicii Moldova ca destinația turistică, la promovarea obiectivelor și a produselor turistice pe piața din România, care este una din piețele țintă în atragerea turiștilor.

Evenimentul „Gala Destinatia Anului 2024” a avut loc la Ateneul Român din București.

Comentarii