Veste bună pentru toți actorii din domeniul turismului din Republica Moldova. Ministerul Culturii și Instituția Publică Oficiul Național al Turismului anunță despre organizarea Galei Excelenței în Turism – ediția 2024 – „Ziua Mondială a Turismului”, ce se va desfășura la data de 27 septembrie curent, în incinta Palatului Republicii, Strada Maria Cebotari 16.

Concursul reprezintă un proces de implicare publică activă, în cadrul căruia membrii societății civile și agenții economici sunt încurajați să depună și să propună nominalizări la fiecare categorie în parte. Aceste nominalizări trebuie să se încadreze în următoarele categorii:

Categorii generale:

✔️Cea mai bună campanie de promovare a Destinației și/sau Atracției Turistice;

✔️Cea mai bună structură de cazare a anului;

✔️Cea mai bună structură de servire a mesei a anului.

Categorii specifice:

✔️Atracții cultural-educative;

✔️Atracții eco-turistice;

✔️Experiența Rurală a Anului.

Categorii de nișă:

✔️Atracții de turism de aventură;

✔️Atracții de oenoturism;

✔️Atracții gastronomice.

Categorii de servicii:

✔️Ghidul de Turism;

✔️Agenția de Turism a Anului;

✔️Surse media//influenceri/blogheri.

Categorii speciale:

✔️Inovația Turistică a Anului;

✔️Cel mai remarcabil proiect de dezvoltare durabilă în domeniul industriei turismului;

✔️Lansarea Anului 2023-2024.

Înscrierea se consideră completă după verificarea criteriilor de eligibilitate descrise mai jos:

  •  Entitatea este reprezentată de o persoană juridică definită ca participant, iar în cazul persoanei fizice – numele și prenumele acesteia;
  •  Participantul trebuie să desfășoare activitatea în domeniul turismului și industriei ospitalității sau în domenii conexe turismului din Republica Moldova pe parcursul perioadei: octombrie 2023-septembrie 2024;
  •  Participantul completează formularul de înscriere on-line plasat pe site-ul https://mc.gov.md/ sau pe una din rețelele de socializare (pagina de Facebook a Ministerului Culturii sau a Oficiului Național al Turismului al Republicii Moldova, ori/sau  pagina de Instagram sau Telegram a Oficiului Național al Turismului).
  • Participantul acceptă să participe la sesiuni foto sau video pre-eveniment și post-eveniment. Aceste materiale pot fi plasate pe diverse platforme de promovare, atât online, cât și offline;
  • Un criteriu de eligibilitate constituie și evaluarea reputației participantului/brand-ului prin prisma integrității și competenței profesionale, care poate crea conflict de interese sau aduce prejudicii imaginii Republicii Moldova și/sau Organizatorilor, precum și partenerilor.

Perioada de înscriere este 09 iulie – 16 august 2024, iar link-ul de înregistrare – https://shorturl.at/Fq1Vd.

Dacă vă regăsiți în una dintre categoriile menționate mai sus, organizatorii încurajează să vă înscrieți, iar în cazul în care întâmpinați dificultăți sau aveți nevoie de un anumit tip de suport, nu ezitați să-i contactați pentru asistență la e-mailul: office@turism.gov.md.

Comentarii