Insula Tenerife te surprinde prin peisajele naturale, soarele arzător, oameni frumoși și zâmbitori. Este și cazul sătucului VILAFLOR, care este considerat un adevărat eden, unde liniștea și interesul sporit al turiștilor care sunt prin trecere fac un tandem minunat. 

Satul VILAFLOR este situat la 1400 de metri deasupra nivelului mării. Această localitate este un punct de veghe pentru vegetația înconjurătoare, fâșiile de lavă cât vezi cu ochii și tabloul naturii sălbatice.

VILAFLOR este un popas de excepție pentru cei care urcă pe muntele TEIDE. Autobuzele de turiști sau cei care sunt cu mașinile întotdeauna staționează la VILAFLOR pentru alimentare sau procurare de suveniruri.

Legenda spune că VILAFLOR vine de la numele unui căpitan spaniol, Pedro de Bracamonte. După ce a văzut o frumoasă fată, pe nume Guanche în oraș, a exclamat: “Vi la flor de Chasna” (am văzut floarea de la Chasna), care ulterior a devenit și numele satului.

CE POȚI FACE ÎN VILAFLOR

La prima vedere ar părea un sat micuț și doar în câteva ore poți să-l explorezi, dar nu este tocmai așa. Din centrul satului VILAFLOR poți porni în diverse drumeții, alpinism poți face. Nelipsite sunt și vizitele la diverse vinării, iar podgoriile locului sunt și cartea de vizită a satului VILAFLOR. De asemenea, impunătoare din punct de vedere arhitectural sunt și casele vechi ale localității. 

BISERICA SAN PEDRO

O altă perlă arhitecturală și un punct de atracție pentru turiștii locului este și biserica SAN PEDRO din satul VILAFLOR. Ridicată în secolul al XVI-lea, lăcașul sfânt este printre cele mai vechi unități din sat. Această emblematică oază religioasă reprezintă o mare sculptură a Sfântului Petru, adică primul sfânt al Insulelor Canare. Biserica se deschide până la Plaza Doctor Perez Caceres și este situată în centrul satului.

Oricine trece pragul bisericii SAN PEDRO din VILAFLOR are posibilitatea să lase și un mesaj în CARTEA DE SEMNĂTURI deschisă în incinta lăcașului sfânt. Așa am făcut și eu.

RESTAURANTUL “CASA PANA”

După ce faci turul sătucului VILAFLOR, neapărat trebuie să treci pe la restaurantul “CASA PANA”, recunoscut prin brânză gătită la grătar, vedere fantastică de pe terasă, iar când stai la masă ești acompaniat de geamătul animalelor care cresc în curtea localului și mirosul specific emanat de acestea. Un adevărat mix al rusticului cu mondenul.

Un lucru important, dacă treceți pe la supermarket nu vă faceți griji: pentru apă plată, biscuți și alte lucruri necessare pentru rucsacul unui turist veți scoate din buzunar în jur de 5 euro. Surprinzător, aș zice eu.

La intrare în satul VILAFLOR este parking gratuit. Acolo puteți să vă lăsați mașina și să porniți pe jos să explorați frumusețile locului. Liniștea și peisajele mirifice fac din VILAFLOR o destinație numai bună de vizitat pentru milioanele de turiști care ajung pe insula TENERIFE.

Comentarii