Ajuns pe Tenerife neapărat pe agenda călătoriei pe insulă trebuie să incluzi vulcanul Teide – un loc emblematic și care adună sute de mii de turiști din întreaga lume. Muntele Teide este a treia structură vulcanică cea mai mare și cea mai mare voluminoasă din lume după Mauna Loa și Mauna Kea din Hawaii.

muntele Teide

TEIDE – locul legendar al insulei

Potrivit istoriei, Guayota, regele răului, diavolul, a trăit în interiorul Teide (ceea ce ar fi în traducere – iadul) și l-a răpit pe zeul Magec (zeul luminii și al soarelui) și l-a dus în Teide. Guanchii l-au întrebat pe Achamán – Dumnezeul lor suprem – pentru mila și el a reușit să învingă Guayota, să-l salveze pe Magec din insulele Teide și să cupleze craterul. Se spune că acel plug albicos pe care la pus Achamán este ultimul con de vulcan, încoronându-l pe Teide.

PARCUL NAȚIONAL „EL TEIDE”

Parcul Național „El Teide” este considera cel mai mare parc de pe Insulele Canare. Turiștii care ajung pe acest munte, stau în rând să viziteze și să surprindă cele mai frumoase imagini din Parcul Național „El Teide”. Farmecul locului se datorează craterelor, vulcanilor și râurilor de lavă pietrificată care se întind de-a lungul regatului TEIDE.

Accesul în Parcul Național „El Teide” este unul foarte ușor, în așa fel încât orice turist sau localnic să poată accede fără probleme. Mai mult decât atât, există centre de vizitatori, unde fiecare dintre vizitatori pot afla informații detaliate despre „El Teide”. Iar cei care au obosit parcurgând un drum de peste 370 de metri, pot face un popas la un bar și restaurant care sunt poziționate în zonă. View-ul merită orice efort.Nu uita să fii echipat corespunzător: încălțări comode, rucsac, pantaloni scurți, tricou, șapcă (soarele e unul arzător de tot. EU am pățit-o 🙂 !), apă, bună dispoziție și chef de a explora muntele „El Teide”.

Comentarii