Astăzi, am decis să punem accentul urban pe o clădire din Chişinău care datează din perioada interbelică. Mai exact, în anul 1927 acest edificiu era garaj pentru mașinile marca FIAT, LINCOLN și FORD. Obiectivul se află pe strada Armenească nr. 22.

Pe această clădire, unde astăzi găzduieşte magazinul de încălţăminte „BATISTRADA”, mai exact pe trei panouri, elemente ale decorului faţadei, s-a păstrat numele ultimului proprietar „Bruhis”, dar şi inscripţiile Vopsele și Lacuri.

Clădirea respectivă este în două niveluri: parter şi etaj. Parterul a avut o destinaţie comercială, cu intrarea de la cota străzii. Paramentul este în zidărie aparentă, din piatră făţuită. Arhitectura în stil constructivist. La etaj sunt trei axe, toate goluri de ferestre, rectangulare, cărora le corespund la parter o intrare, amplasată în centru şi două vitralii, vitrine laterale. Partea superioară a pereţilor este încoronată cu un parapet opac. Orientarea stilistică dominantă a modernului, a pus amprenta pe decoraţia plastică, în care domină liniile orizontale şi verticale geometrice. (detalii găsiţi aici)

Continuăm să punem accentele urbane, cu gust :).

Comentarii